tisdag 3 december 2013

Tigerkvinnan - Katerina Janouch

Av deltagarna i årets författarkväll har jag bara läst Viveca Sten innan så det har blivit både biblioteksbesök och bokinköp för att hinna läsa något av de övriga tre. Katerina Janouch känns ju väldigt bekant eftersom hon ofta ses på tv men trots det har jag aldrig läst något av henne innan. Nu har jag just läst klart TIGERKVINNAN, den 4:de boken om barnmorskan Cecilia Lund och hennes familj.

Cecilia har startat om förhållandet med sin man, John och börjar närma sig slutet på sin 5:e graviditet när någon börjar skicka obehagliga paket och meddelande till henne både hemma och till förlossningen där hon arbetar. Hon känner sig bevakad och orolig men avvaktar med att anförtro sig åt någon. Samtidigt får hennes mamma, den framgångsrika Christina, ta emot hotfulla brev. Christina har börjat dricka mer och mer och skärrad som hon blir av hoten, som hon hemlighåller, får hon svårare och svårare att sköta sitt chefsjobb på tidningen. Har händelserna något samband och vem är det som vill Cecilia och hennes familj ont?
Som vanligt får vi följa Cecilias vardag med arbete, alla barnen, äktenskapet och relationen till hennes båda systrar allt medan händelserna kulminerar mitt i nyårsfirandet och den nya babyn är på väg.

Katerinas böcker skiljer sig en del från det jag vanligen läser men jag har efter 4 böcker blivit förtjust i den lite virriga småbarnsmamman Cecilia Lund och hennes liv. Att författaren väljer att i varje bok baka in ett litet hotfullt mysterium ger ju lite krydda så jag ser redan fram emot bok 5 som just landat på mitt sängbord och att se och höra Katerina Janouch själv berätta live om sitt författande i morgon kväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tips och kommentarer.