måndag 9 december 2013

Modershjärtat - Katerina Janouch

Nu kan man tro att jag blivit Janouchfanatiker på senare tid men det beror mest på att min bloggpremiär sammanfallit med att jag började läsa hennes böcker om Cecilia Lund och de är ju så många..!
Men faktum är att med 5:e boken i serien är jag såld för det är en riktig bladvändare som man har svårt att lägga ifrån sig.

Cecilia Lund är föräldraledig med sitt och maken Johns 5:e barn, Ellen. En liten krävande krabat som kräver sitt av familjen. Mormor Sonja, Cecilias stöd i livet, blir brutalt nedmejad av en bil utanför sitt hem. Medan hon ligger medvetslös på sjukhuset blir bostaden genomsökt av inbrottstjuvar men inget verkar bli stulet. Straxt efter får även Cecilias yngre syster, Maria tjuvar på besök. Vad är det som sker? Både Cecilia och hennes mor, tidningsdrottningen Christina, får brev med gamla journaler och anteckningar som Sonja skickat innan olyckan. Vad är det för mörk hemlighet som Sonja har dolt? Vad är det för försvunna barn det står om i hennes dagbok? När Cecilia gör ett inhopp på förlossningen blir hon attackerad i omklädningsrummet av en okänd man. Christina blir uppsökt av en kvinna som säger sig vara hennes hittills okända syster. Mysteriet tätnar och i sin oro söker Cecilia än en gång kontakt med den trygga polisen Per som hon känner farligt oklara känslor för. Äktenskapet knakar i fogarna rejält när maken John erkänner att han än en gång varit otrogen. Cecilia rusar ut från hemmet och hamnar i riktig knipa när personerna bakom alla "olyckor" hittar henne.

Ja, ni hör ju själva. Fullt ös från första till sista sidan och ändå har jag utelämnat en hel del godbitar. Visst är det en fördel att läsa flera böcker i en serie i rad. I huvudet får man en klar bild av personernas utseende och de känns mer och mer bekanta, nästan verkliga. Man dras med i deras känslor och i spänningen i berättelsen.

Modershjärtat och hela serien om Cecilia Lund får klart godkänt och blir bara bättre och bättre. LÄS vetja;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tips och kommentarer.