tisdag 3 mars 2015

3:dje gången gillt..

 "-In med dig nu, Torsten. Och se till att skura toan efter dig. Augustin, ska du ha en omgång Treo till? I så fall kan du fixa en till mig också. Torsten ska nog bara ha Avedon, hans mage lär inte klara något annat."
Mordet på en högt uppsatt manlig politiker, försvinnandet av två för varandra obekanta kvinnor och en jurist som verkar dyka upp överallt. DET är vad åklagarsekreterare Marianne Jidhoff, kriminalaren Torsten Ehn och polisassistent Augustin Madrid ställs inför när deras chef åklagare Olle Lundqvist får i uppdrag att bedriva en diskret parallell utredning. Arbetsgruppen svetsas mer och mer samman samtidigt som deras privatliv med partners, föräldrar och barn pockar på uppmärksamhet.

Nu var jag så där kort igen:S
Denise Rudbergs berättelser har en tendens att få mig att "glömma" storyn för att istället fokusera på den underbara trion Marianne, Torsten och Augustin. Älskar delen då de alla tre bakfulla blir inkallade för att arbeta. Hur de hjälps åt att hålla igång med tips, råd och genom att ömsom stappla fram mellan förhören och ömsom sitta och återhämta sig på en parkbänk. Hela tiden med humor, solidaritet och skarpa, om än lite slitna, hjärnor.
Storyn i boken handlar som vanligt om män med makt och pengar, utsatta, lättmanipulerade kvinnor och hur det förflutna får konsekvenser förr eller senare. En händelse ger ringar på vattnet och fler och fler dras in. Kan man köpa vad som helst för pengar? Hur långt skulle du gå för ekonomisk trygghet? Vad skulle du göra för att skydda dina närmaste?
Frågor som ställs på sin spets i Denise Rudbergs Bara tre kan leka så..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tips och kommentarer.