måndag 18 augusti 2014

Den sista akten - Mari Jungstedt

Man kan tro att jag slutat läsa men icke..! Jag jobbar, läser, jobbar, läser och har inte hunnit med att recensera och blogga om alla bra och mindre bra böcker jag avnjutit. Dags att ta mig i kragen!
Mari Jungstedt är ju ingen okänning precis. Jag har läste allt hon skrivit tidigare men Den sista akten och en bok till på mitt nattduksbord är nya för mig.

"Vad är det för krafter du frigör i mig? Jag blir rädd. En isande känsla av undergång."
När medelålders, gifta, kontorsarbetande Sonja möter den unga, karismatiska skådespelaren Felix och inleder ett förhållande vänds världen upp och ner. I alla fall för Sonja som blir handlöst förälskad. Felix ser lite lättsammare på relationen.
När journalisten Erika Malm hittas mördad på sitt hotellrum mitt under Almedalsveckan drar Kommissarie Knutas och hans närmaste kollega Karin Jacobsson igång en utredning som slås upp stort i massmedia. Den välkända journalisten verkar ha haft manligt sällskap i rummet straxt före sin död. Kvällen före sin död besökte Erika Romateatern till synes ensam. När älskaren identitet så småningom avslöjas kommer fler tillfälliga relationer fram i ljuset. Medan Knutas under vånda genomgår skilsmässan från hustrun Line och arbetar för fullt med flera fall samtidigt dras han allt mer till kollegan Karin. Ska de äntligen tala öppet om sina spirande känslor?

Rörigt? Nej då! Har man läst om Knutas innan är man snabbt inne i de välkända Gotlandsmiljöerna och personerna i hans yrkes- och privatliv. Jag tycker det är trevligt när ett aktuellt fall parallellt kryddas med deltagarnas privatliv. Det gör att de känns som gamla bekanta som man vill väl.
En berättelse utan större överraskningar. Behaglig, småspännande och lättläst. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tips och kommentarer.