söndag 18 maj 2014

Livrädd - S.J.Bolton

Efter första boken  med S.J.Bolton kastade jag men genast över bok 2 om coola, tilltufsade polisen Lacey Flint. Kunde inte hia mig som vi säger här i Småland (även är jag är på Öland just nu;)

"Jackie, Bryony och Nicole. Tre unga kvinnor som hade valt att avsluta sina liv på vad Evi kallade atypiska sätt. Hon hade rätt. Varje död, eller nästan död, som i Bryonys fall, hade varit komplicerad, väl genomtänkt och våldsam, Så vad var det egentligen som hände med kvinnorna här i staden?"

En våg av mystiska självmord sveper genom Cambridges studentvärld. Unga vackra kvinnor väljer att avsluta sina liv på de mest utstuderade sätt. Skolans psykiatiker, den rullstolsbundna Evi fattar misstankar och ber om hjälp. Lacey kallas in för att undercover nässla sig in i studentlivet. Vad hon inte vet är att det redan pågår en stor undersökning och att hon ovetandes skickats in som lockbete. Både hennes chefer och snart hon själv misstänker att det finns någon eller några personer som utnyttjar kvinnornas svagheter och rädslor och driver dem till självmord. Kanske till och med hjälper dem på traven. På dagarna letar Lacey ledtrådar och skapar kontakter men på nätterna drömmer hon hemska mardrömmar om att någon bevakar henne och kommer i på hennes rum. När hon vaknar är hon helt mörbultad och beter sig som hon tagit droger. Lockbetet fungerar bättre än alla tänkt sig och plötsligt lever både Evi och Lacey farligt när de skyldiga utsett sitt nya offer. Ska Lacey lyckas stå emot den hjärntvätt hon succesivt och omedvetet utsätts för och ska hennes omöjliga kärlek och överordnade Mark Joesbury lyckas stoppa det han satt igång innan det är för sent?
Ja, en lika rafflande spännande bok som ettan. Man blir trollbunden och sitter och biter på naglarna medan man hoppas att de skyldiga ska utkristallisera sig och stoppas. Lacey Flint känns lite som min ungdoms Kitty Drew. Ung, snabbtänkt, nyfiken och går sina egna vägar vilket ofta för henne till trubbel. Rekommenderar verkligen de här böckerna och läääängtar efter bok 3 som jag tror ska finnas men som jag inte har. Måste skaffa...!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tips och kommentarer.