söndag 5 mars 2017

Tiden rinner ut..

En organisationer som kartlägger och samlar bevis mot nazister från andra världskriget kämpar mot klockan. De skyldiga börjar bli gamla och ska de hinna ställas inför rätta för sina brott är tiden knapp. Är det en slump att ett par av gamlingarna dör nästan samtidigt, tillsynes naturligt precis när de hamnar i organisationens fokus? Eller är det någon i gruppen som agerar hämnare på egen hand? Och handlar det om hämnd i så fall eller om att komma över de förmögenheter som man tror att de skyldiga hållit gömda sedan kriget? När en inre krets i organisationen väljer att stjäla med sig dokument för att inte riskera att fler namn hamnar i orätta händer eskalerar våldet. Någon verkar väldigt angelägen om att komma över informationen. Svenska rättsläkaren Ella Andersson dras in i jakten när hennes far lämnar en nyckel i hennes vård. Dessutom verkar fadern ha egna skäl för att dölja de eventuellt skyldigas namn. Kan det vara så att namnen som så många verkar intresserade av har något med Ellas tyska släktband att göra?

Ja ni hör ju. Berättelsen från första boken, Corpus delicti, drar vidare när Ella kommer närmare den far hon tagit för död sedan hon var liten och dras in i den värld han lever i. Spännande, spännande! Medan Ellas nya kärlek Mikael börjar misstänka att hon blivit paranoid så ser jag som läsare en kvinna som söker och kräver svar samtidigt som hon är fullt kapabel på att ta vara på sig själv. Även denna gången får vi starka och intressanta personskildringar och en oväntad tvist i historien som gör att jag får omvärdera det jag läst. Visst är det som det sägs i boken:  Ingen människa är odelat ond och ibland kan man gå väldigt långt för att överleva. Men hur långt kan man gå och ändå få förståelse och förlåtelse?
Rafflande handling in i det sista och ett öppet slut som borgar för fortsatta äventyr för Ella och mig som läsare gillas.
Mer mer!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tips och kommentarer.