onsdag 8 april 2015

Så var man botad..

Vad var det egentligen som hände i det lilla samhället Princeton och familjen Slade mellan åren 1905-1906.
Vem var den mystiske mannen som den unge bruden Annabel utan förvarning rymde med mitt under bröllopscermonin? Varför kastade sig lilla Oriana ut för hustaket mot en säker död? Vart tog sedan hennes storebror, den besynnerliga pojken Todd vägen? Och vad var det för röster som fick Annabels bror Joshua att plötsligt slänga sig överbord vid en Polarexpedition?
Till dessa mystiska, sorgsna och otäcka händelser involverande barnbarnen i Sladefamiljen kan läggas andra familjetragedier i familjens närhet. Män mördar sina hustrur på de mest bestialiska sätt i en plötslig övertygelse om att de är otrogna och att de gemensamma barnen inte är deras egna.
Flera respektabla, framstående personer på orten säger sig se demoner och ormar. Det ryktas om en förbannelse och att något riktigt ont och djävulskt har beblandat sig med de boende i Princeton.
Är det en variant av masshypnos som några är övertygade om eller har något ont fallit över dem för att sedan plötsligt försvinna och bara lämna obesvarade frågor till historikerna att forska i?


Många frågetecken..! Låter det spännande!
I så fall har JAG lyckat bättre än den berömda, amerikanska författarinnan Joyce Carol Oates.
För mig var denna tegelsten till roman totalt obegriplig och hur svårläst som helst. Jag som ville sluta läsa lättsmälta kriminalare och istället ge mig på lite "tyngre" och seriösare skönlitteratur är nu totalt botad!
Betyg, tummen ner och inga rekommendationer så vida du inte vill träna armmuskulaturen i sängläge och få hjälp med insomningen;) Tack Tidningen Barometern för tipset. Jag tog mig igenom men nu hägrar bibliotekets deckarhylla igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tips och kommentarer.